Jump to content
Cover for Den längsta dagen
Isbn: 978-91-8563-761-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography History
Accessible since: May 2012
Narrator: Claes Elfsberg
Length: 9 hours 52 minutes

Audiobook

Den längsta dagen

Det är den 6 juni 1944 och de allierade styrkorna gör sig redo för landstigning i Normandie. Hundratusentals soldater från både havet och luften är beredda att stiga i land på de tyskockuperade stränderna i Frankrike. Dagen D kom att bli vändpunkten för det Andra världskriget, det var en framgång för de allierade och ett enormt bakslag för Nazityskland.
Men invasionen innebär också ett enormt blodbad med tusentals dödsoffer från bägge sidorna. "Den längsta dagen" skildrar de ödesdigra timmarna under det första dygnet av invasionen, fyllda både av triumf och skräck.

"Den längsta dagen" är en realistisk skildring av ett av de viktigaste slagen i världshistorien. Boken bygger på intervjuer med över tusen stridande från bägge sidorna.

Cornelius Ryan (1920–1974) var en irländsk-amerikansk journalist och författare. Han arbetade som krigskorrespondent under Andra världskriget och denna erfarenhet kom att påverka hela hans författarskap. "Den längsta dagen" blev en enorm succé och låg till grund för den Oscarsvinnande filmen med samma titel från 1962.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone