Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svarta korpar över Villette
Isbn: 978-91-8737-705-1
Förlag: Ordfront Ljud
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2012
Uppläsare: Anna Maria Käll
Length: 13 timmar 52 minuter

Ljudbok

Svarta korpar över Villette

DET ÄR OKTOBER 2008 och kaos råder i världsekonomin. På en isländsk bank i Lux-emburg kliver en sekreterare oväntat in på högste chefens kontor och störtar några minuter senare mot sin död i ett hisschakt. Ett halvår senare försvinner den världskända modellen Isabel Vargas spårlöst från Paris och hittas mördad i belgiska Villette. Undersökningsdomaren Martine Poirot får en svår uppgift när hon ska lösa mordet.

Samtidigt vänder sig uppretade belgiska småsparare till Martine och kräver en utred-ning om den isländska bank i Luxemburg som försnillat deras sparpengar. I en fiskeby på Islands östkust gräver under tiden Martines man, historikern Thomas, i en gammal historia om svek och hat och brinnande längtan efter hämnd. Men vart tog hämnaren vägen?

Ingrid Hedströms sjätte bok om Martine Poirot, handlar om girighet och fartblindhet i den isländska bankkraschens spår och om en hämnare som inte skyr några medel för att tillfredsställa sitt revanschbegär. För Lärarinnan i Villette tilldelades Ingrid Hedström Deckarakademins pris för Bästa svenska debut. Böckerna är översatta till flera språk, bland andra danska och tyska. Ingrid Hedström är välkänd utrikesjournalist och krönikör på Dagens Nyheter.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone