Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den bittra pajens sötma
Isbn: 978-91-7461-273-8
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2014

E-bok

Den bittra pajens sötma

Under sommaren 1950 inträffar flera mystiska händelser på den nedgångna engelska herrgården Buckshaw, där elvaåriga Flavia de Luce bor med sin familj. På tröskeln till huset hittar man en död fågel med ett frimärke spetsat på näbben. Och lite senare, bland gurkorna i grönsakslandet, blir Flavia vittne till en döende mans sista andetag. För henne är det hela mer spännande än skrämmande och med sitt stora intresse för kemi och gift börjar Flavia genast nysta i saken.

”Jag önskar att jag kunde säga att jag blev rädd, men det blev jag inte. Tvärtom. Det här var utan jämförelse det mest intressanta jag upplevt i hela mitt liv.”

 

Den bittra pajens sötma är en mästerlig mysdeckare som av flera recensenter blivit jämförd med klassiker av Agatha Christie, Dorothy L. Sayers och Arthur Conan Doyle.

 

”Imponerande som en detektiv och trollbindande som en galen vetenskapsman – Flavia är den mest älskvärda lilla tjej som någonsin lärt sig konsten att underhålla sig själv i ett stort, tomt hus.”

New York Times Book Review

 

”En grymt begåvad story, en klockren och originell berättarröst och en engelsk herrgård om sommaren: Alexander McCall Smith möter Sir Arthur Conan Doyle. Snälla, snälla, herr Bradley, säg att vi snart får träffa Flavia igen!”

Laurie R. King

 

”Totalcharmig! Elvaåriga Flavia de Luce visar sig vara en av de mest brådmogna, uppfinningsrika och … tja, helt enkelt farligaste hjältinnor som finns. Skurkar och storasystrar – se upp!”

Lisa Gardner

 

Alan Bradley är född och uppvuxen i Kanada och var där yrkesverksam inom etermedia innan han gick i tidig pension för att börja skriva. För Den bittra pajens sötma vann Bradley ett Daggerpris för bästa debutroman. I dag bor han på Malta med sin fru och deras två sluga katter.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone