Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Under all denna vinter - Arbetsdagboken
Isbn: 978-91-8772-510-4
Förlag: A Nice Noise
Kategori:
Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: april 2014
Uppläsare: Negar Naseh
Length: 3 timmar 20 minuter

Ljudbok

Under all denna vinter - Arbetsdagboken

Under all denna vinter - Arbetsdagboken
Under all denna vinter är en mörk och hypnotisk roman om en dotter och en mor, om spänningen mellan att söka bekräftelse och att vilja vara fri.

Bokens andra del utgörs av en arbetsdagbok i vilken vi får följa författarens skrivprocess. Hur blir en roman till? Hur ser relationen mellan liv, läsande och skrivande ut?  Texten erbjuder en unik inblick i författarvardagen, samtidigt som den dubbelexponerar romanens teman.

Om romanen
Helene har flyttat långt från barndomens skärgårsmiljö till en gård i Västerbottens mellanbygd. Där bor hon tillsammans med sin pojkvän och lever enligt sina egna regler. Det snöar när hennes mor för första gången ska hälsa på. Besöket har föregåtts av intensiva förberedelser men skörheten i Helenes minutiöst uppbyggda tillvaro blir uppenbar när modern sveper in med sina självklara anspråk på världen och på sin dotter. Samvaron blir påfrestande och Helenes försök att ställa allt tillrätta blir alltmer desperata. 

Om författaren och uppläsaren

Negar Naseh (f. 1984) är uppvuxen i Uppsala och studerar till läkare. Negar debuterar som författare och uppläsare med Under all denna vinter, en roman och en tillhörande arbetsdagbok där hon reflekterar kring sin egen skrivprocess.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone