Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Malala Yousafzai - Ett liv
Isbn: 978-91-8829-394-7
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Unga vuxna Lättläst
Tillgänglig sedan: mars 2016
Uppläsare: Hanna Schmitz
Length: 36 minuter

Ljudbok

Malala Yousafzai - Ett liv

Boken skildrar Malala Yousafzais uppväxt i Pakistan, hur hon 2012 blev skjuten av talibanerna när hon var på väg hem från skolan. Brottet hon begått? Att stå upp för sin och andra barns rätt till skolgång och studier. Efter att hon blev skjuten blev hon förflyttad till Storbritannien för att få läkarvård. Idag är det hennes och familjens nya hemland.

Malala Yousafzai har blivit en internationell talesperson för allas lika rätt till utbildning och har inspirerat elever och barn runt om i hela världen att stå upp för sina rättigheter att få utbilda sig.

2014 fick hon Nobels fredspris för vuxna, och strax därpå även ”barnens fredspris”, eller Worlds childrens prize som det också kallas, för sina insatser för allas rätt till utbildning.

Ett liv är serien med lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen – och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om personer som förändrat sin tid och påverkat hur vårt samhälle ser ut i dag.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone