Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Enkel grammatik - teoribok
Isbn: 978-91-8746-553-6
Förlag: Hatten Förlag
Kategori:
Pedagogik
Tillgänglig sedan: augusti 2017

E-bok

Enkel grammatik - teoribok

Bok nummer 3 i serien om språkträning enligt Karlstadmodellen. Denna bok handlar om den fas i språkutvecklingen då barnet börjar använda grammatiska regler för att skapa korta, enkla satser. Ordförrådet ökar snabbt och barnet börjar ordna orden i ordförrådet till olika typer av kategorier. Samtidigt utvecklar barnet sina samtalsfärdigheter dramatiskt.
Boken innehåller ett kort teoriavsnitt om pedagogik och språkträning, förslag till en plan över språkträningen i form av 12 olika träningspaket samt ett längre materialavsnitt med motivering, målsättning, materialpresentation, metodikförslag och tillämpningsförslag för varje material.

Denna bok skrevs för många år sedan. Då var språkbruket ett annat än i dag liksom tankemönstren kring vissa företeelser. Om jag hade haft möjligheten att skriva om texterna i dag hade såväl ordbruk som vissa delar av innehållet varit på ett annat sätt. Nu har boken blivit e-bok men jag ber läsaren ha dessa fakta i  minnet vid läsning av texten. Med förhoppning att bokens innehåll kan vara till nytta!

Boken skrev och publicerades 1996 utifrån de erfarenheter som gjordes vid utprövningar av material och metodik på ett stort antal barn och unga vid olika barnhabiliteringar, förskolor och skolor i Sverige. Också ett begränsat antal vuxna med stora språkliga svårigheter prövade metodiken.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone