Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hans Rosling - Ett liv
Isbn: 978-91-7723-770-9
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019
Uppläsare: Hanna Svensson
Length: 1 timme 1 minut

Ljudbok

Hans Rosling - Ett liv

Hans Rosling var läkare och professor i internationell hälsa, men det han blev mest känd för var sina mycket engagerande föredrag och sin stora insats som folkbildare. 

Han beskrev hur det verkligen ser ut i världen, och att det är bättre än de flesta tror. Eller som han själv beskrev det: ”Man kan säga att jag är världsledande på show business inom statistik”. 

Hans stora intresse var frågor som rör hälsa. Under de sista femton åren av sitt liv reste han över hela världen och höll föredrag. Han gav en helt annan bild av hur det är i världen än vad vi är vana att höra. 

Han ville få oss att förstå att länder ständigt utvecklas, att så mycket hela tiden blir bättre. Och det var inget han bara tyckte eller trodde. Han visade det alltid med hjälp av siffror och fakta. 

Hans Rosling dog 2017, men hans minne och insatser för folkbildningen kommer att leva vidare. Hans Rosling hjälpte oss förstå världen. 

Ett liv är serien med lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen – och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om personer som förändrat sin tid och påverkat hur vårt samhälle ser ut i dag.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone