Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fnask i fördärvet
Isbn: 978-91-9852-951-7
Förlag: Wela Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2019
Uppläsare: Peter Olofsson
Length: 5 timmar 2 minuter

Ljudbok

Fnask i fördärvet

Det är tidigt 70-tal i Stockholm. En kvinna hittas naken och brutalt mördad på Metargatan i Stockholm och det ser ut som ett vanligt sexmord. Men ju längre den kedjerökande kriminalinspektör Lennart Lindhtränger ner i Stockholms sex-, knark- och spelträsk, desto säkrare blir han på att det är något annat som ligger bakom den vackra poserings-flickans död. Någonting mycket större …

”Jag hade fått ut flera böcker när jag 1974 tillfrågades om jag ville skriva en deckare. Då föddes, under viss vånda, kriminalpolisen Lennart Lindhoch hans kolleger vid våldsroteln i Stockholm”berättarKjell E. Genbergi en intervju.I boken förekommer en Leif Skiffer, som påstods vara Stockholms maffiaboss Mr X. När denne själv ringde upp och klagade över hur han framställdes i boken (därhan påstods ha tjocka fingrar) blev författaren rejält rädd. ”Jag tordes inte gå ut på en vecka efter det samtalet”, har Genberg sagt.

2019 har det gått 45 år sedan boken kom ut. Den har blivit kultförklarad och är ett eftersökt samlarobjekt. För första gången finns storyn att lyssna på, inläst av Peter Olofsson.
"Det allra bästa med deckaråret är en svensk debutant, Kjell E. Genberg med en bok han kallar Fnask i fördärvet. Det är en polisroman av den sort vi känner igen från Olov Svedelids, Sjöwall/Wahlöös och Ed McBains romaner. Fnask i fördärvet är dessutom osedvanligt opretentiös, den vill helt enkelt berätta om ett kriminalfall utan större utvikningar. Ibland bränner historien till och blir riktigt levande. Kjell Genberg har också en kärv humor som är välgörande." Jury årsbok 1974.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone