Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 2019 - Sett med Lenas ögon
Isbn: 978-91-9858-710-4
Förlag: Lena Holfve EF
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

2019 - Sett med Lenas ögon

Lena Holfve var en osedvanligt produktiv författare på 80-talet, och välkänd för att kunna förklara svåra saker på ett enkelt sätt, men hon är också en provocerande ögonöppnare. Nu är hon åter som samhällsanalytiker, hennes bästa gren, och efter 30 års tystnad.

I boken går hon igenom att vi har fått en helt ny typ av bedragare; "Hitta på! Kämpa! Dra in donationer! -bedragare".  Lena Holfve ifrågasätter i samband med det om den prisade kinesiske bokhandlaren, som "alla" bråkade om under 2019, verkligen är författare? Holfve går också hårt åt de som ljuger ihop domar som inte finns.

Lena Holfve är utlandssvensk, och betraktar Sverige och hela västvärlden utifrån, och det ger helt andra, och ibland chockartade perspektiv. Det som kännetecknar Lenas betraktelsesätt är ett personligt stort mod, samt ett helt unikt helikopterseende, och som är det läsarna uppskattar mest av allt.

Via sin utlandsblick avslöjar också Lena Holfve en hel del saker som får varje svensk att sätta i halsen, och förmågan att ruska om har hon alltid haft. Men inte för att skada utan för att driva saker och ting framåt.

Lena Holfve har rest i 75 länder, och de senaste sju, åtta åren har hon mestadels uppehållit sig i Asien, och på trappen till Asien, och en hel del texter handlar om vad som väntar oss när Kina och Indien tar över världsherraväldet då det brittiska imperiets era är förbi.

2019, året då vi alla växte upp som vuxna, och som ofta kallas för att "vakna". Lena Holfve är inte det minsta rädd för framtiden, och många läsare har redan sagt att de har blivit mycket lugnare av texterna, och det är ett av Lenas huvudsyften.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone