Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ensam med katt
Isbn: 978-91-2716-893-0
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier Hus & hem Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: augusti 2020
Uppläsare: Lars Winclair
Length: 4 timmar 52 minuter

Ljudbok

Ensam med katt

Ensam med katt är en självständig fortsättning på Nils Uddenbergs Gubbe och katt som handlade om hur han och hans hustru tog sig an Kissen, en hemlös katt som en snöig vinter bosatte sig i deras trädgårdsförråd och väckte deras kärlek.

Men en dag blev Nils Uddenberg plötsligt ensam då hans hustru hastigt avled. Han saknar henne mycket och det gör Kissen också. Båda tvingas hantera sin sorg och finna sig tillrätta med nya rutiner och vanor.

Med utvikningar i kulturhistoria och vetenskap berättar Nils Uddenberg om sin förändrade tillvaro som änkeman och om sitt och Kissens liv tillsammans. Kan samvaron med djur säga oss människor något viktigt om vad det innebär att vara människa? Kan en människa och en katt egentligen förstå varandra? Och hur är det med musik? Ibland verkar Kissen till och med uppskatta Nils musik­stunder.

Sedan utgivningen 2012 har Gubbe och katt översatts till fler än tio språk och sålt i över hundra tusen exemplar. Liksom den förra boken är Ensam med katt illustrerad med Ane Gustavssons oemotståndliga akvarellmålningar.

"En given bok för kattälskare, men även skeptikern kommer bli charmad och nyfiken på kattdjur efter att ha läst denna så humoristiska, ömsinta och informativa skildring av en man och hans katt. Ane Gustavssons
illustrationer är en upplevelse bara de." BTJ

Sagt om Gubbe och katt:

En fullkomligt bedårande bok som gick rakt in i hjärtat på mig. Borde nå en stor läsekrets! Skriven med väldigt mycket humor Boken blir ännu bättre tack vare de väldigt, väldigt fina illustrationer av Ane Gustavsson. En oemotståndlig bok om förälskelse på gamla dar.
SVT Gokväll

Den här lilla boken är lika bedårande som en sex veckors kattunge. Tack vare ämnet, upp-hovsmannen och konstnären Ane Gustavsson, vars svartgråvita akvareller ej blott är illust-rationer utan konstverk i sin egen rätt. Expressen

En värmande historia. Välskriven, fyndig, rolig. Göteborgs-Posten

En oemotståndlig bok ... Denna bokkaramell blir en fin julklapp till alla kattälskare och alla andra som ännu inte lärt sig att tycka om katter.
Östgöta Correspondenten

Fullständigt underbar läsning. Lite kunskap och bildning på köpet. Full av iakttagelser. Han frågar sig: är det jag som äger katten eller är det katten som äger mig? Sveriges Radio P4

Att ha ett husdjur påverkar människans liv, det är inte tu tal om den saken. Det är just det som Nils Uddenberg på ett inkännande sätt berättar i sin bok. Inget gulligull, men kärlek, omtanke och ömsesidigt beroende. Nerikes Allehanda


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone