Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den tysta kvinnan
Isbn: 978-91-7719-060-8
Förlag: HarperCollins Nordic
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Christoffer Svensson
Length: 17 timmar 5 minuter

Ljudbok

Den tysta kvinnan

HAN TITTAR. HAN VÄNTAR. HAN TAR. VEM BLIR NÄSTA OFFER?

Medan han utreder ett mord i ett fängelse får polisen och GBI-utredaren Will Trent veta något som sätter en kedja av händelser i rullning. En av fångarna på anstalten hävdar nämligen att han är dömd för ett brott som han inte har begått, och han säger att han blivit utsatt för en komplott ledd av polisen Jeffrey Tolliver. Den riktige gärningsmannen är fortfarande är på fri fot, en seriemördare som systematiskt mördat kvinnor under flera år. Om Will börjar gräva i det gamla fallet och berättar sanningen om Tolliver, som har hjältestatus inom poliskåren, är fången villig att förse Will information som kan lösa fängelsemordet.

För bara några dagar sedan mördades en ung kvinna i en park i norra Georgia. Är det ett sammanträffande, eller har seriemördaren fången berättat om skördat ännu ett liv?

När Will gräver djupare i båda mordfallen blir det allt mer uppenbart för honom att han måste lösa det gamla fallet först. Men nästan tio år har gått – tid för minnen att blekna, vittnen att försvinna, bevis gå upp i rök och lögner att förvandlas till sanningar. Och i båda fallen behöver han hjälp av sin flickvän, rättsläkaren Sara Linton … som även råkar vara Jeffrey Tollivers änka.
Det förflutna och nuet är på snabb kollisionskurs och allt Will Trent håller kärt står på spel.

Den tysta kvinnan är tionde fristående delen i Karin Slaughters hyllade Will Trent-serie.

***
KARIN SLAUGHTER är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i fler än 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgarnominerade De fördärvade och flera titlar som legat på Sunday Times topplista; De vackraste, Den goda dottern, Bilder av henne och Den sista änkan. Spänningsromanen Bilder av henne filmas just nu för Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv. Slaughter har även grundat välgörenhetsorganisationen Save the Libraries. Hon är född i Georgia och bor i Atlanta.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone