Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bob Faller
Isbn: 978-91-8934-345-0
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2021
Uppläsare: Oscar Harryson
Length: 6 timmar 43 minuter

Ljudbok

Bob Faller

Major Bob Faller arbetar för ROGUE TRAVELER, ett av den amerikanska militärens hemligaste antiterroristprogram. Han är effektiv, brutal och skoningslös i sin jakt på USA:s fiender. Samtidigt är han övertygad om att hans kära land är på väg att tas över av feminister, illegala migranter, islamister, homosexuella och kommunister – en utveckling som han avskyr.

När en av Bobs viktigaste infiltratörer, Mahmoud, kidnappas och torteras till oigenkännlighet av en okänd enhet i Afghanistan, börjar han ana ugglor i mossen. Mahmouds sista ord är en varning, men också en gåta.

Samtidigt plågas Bob av en märklig huvudvärk och fruktansvärda mardrömmar. För första gången i sitt liv är han rädd. Rädd för sig själv och den han blivit. Rädd för att en osynlig fiende planerar att störta Amerika rakt ner i avgrunden. Och vilken sida står han egentligen på?

BOB FALLER är en spionroman, men även en mångbottnad, skrämmande och kontroversiell – ibland satirisk – studie av det amerikanska psyket i förhållande till aktuella frågor som rasism, fattigdom, sexualitet, och inte minst – våld. En bok som naket försöker skildra en hård människas erfarenheter och hans resa mot någon sorts uppvaknande och förlåtelse. När The Roche Limit (originaltitel) gavs ut i USA skrev Publishers Weekly att boken “...pulls no punches and has a lingering power…”.


OM FÖRFATTAREN
Jonas Vesterberg är journalist och författare, sedan länge bosatt i USA.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone