Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den osannolika mördaren : Hela berättelsen om Skandiamannen, Palmemordet och polisutredningen som spårade ur.
Isbn: 978-91-8527-969-2
Förlag: Offside Press
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Den osannolika mördaren : Hela berättelsen om Skandiamannen, Palmemordet och polisutredningen som spårade ur.

Den 10 juni 2020 förklarade chefsåklagare Krister Petersson att Stig »Skandiamannen« Engström var skäligen misstänkt för mordet på Olof Palme. Men redan två år tidigare hade journalisten Thomas Pettersson avtäckt sanningen om Engström i magasinet Filter och därefter i boken Den osannolika mördaren: Engström var på plats när Olof Palme sköts, matchade vittnenas beskrivning av mördaren, umgicks i Palmefientliga kretsar med tillgång till rätt slags vapen och fanns med i mordutredningen från dag ett.
Ändå hade han aldrig utretts som gärningsman.
Genom att dupera inkompetenta poliser och godtrogna journalister hade Engström lyckats undkomma rättvisan under mer än 30 års tid, trots att lösningen på mordet hela tiden låg i?öppen dager.
I denna uppdaterade utgåva med åtta nya kapitel får läsaren följa polisens jakt på bevis mot »Skandiamannen«. Dessutom presenterar Thomas Pettersson nya fakta om mordet och pusselbitar som ger en tydligare bild av människan och gåtan Stig Engström.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone