Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Min far och min ryggsäck
Isbn: 978-91-8937-367-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: maj 2021
Uppläsare: Johanna Dahlbäck
Length: 4 timmar 57 minuter

Ljudbok

Min far och min ryggsäck

Shemal Samuelson var bara tonåring när revolutionen i Iran 1979 startade. Tillvaron förändrades drastiskt och tryggheten hon känt var borta. Hennes planer och drömmar krossades och livet fylldes istället av en kamp för självständighet och trygghet.

“Min far och min ryggsäck” är en självbiografisk berättelse om Shemals uppväxt i Kurdistan och livet i Peshmerga, den kurdiska befrielsearmén. Vi får följa hennes tid som politisk flykting i Norge och när hon till slut hittade ett hem i Sverige. Familj, kärlek och moderskap är centralt men även tankar om frihet, att inte räcka till och att fastna i ett mellanförskap.

Shemal är kurd, liberalt uppfostrad och uppvuxen i den iranska delen av Kurdistan. Hon tog sin läkarexamen vid Uppsala universitet år 2000 och vidareutbildade sig till specialistläkare inom ÖNH-sjukdomar. Shemal har under sitt innehållsrika liv alltid varit aktivt engagerad i kampen för frihet, jämställdhet och humanism. “Min far och min ryggsäck” är Shemals försök att informera och inspirera.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone