Jump to content
Cover for Den förbjudna boken
Isbn: 978-91-8916-946-3
Publisher: Pärlan Förlag
Category:
Children's books Fantasy & Sci-Fi Young adults
Accessible since: November 2021

E-book

Den förbjudna boken

I Phies värld äger varje familj en bok som är förbjuden att läsa. Barnen får lära sig godkända versioner av bokens berättelser i skolan, men den som öppnar Boken själv riskerar att släpas ut i Saahs öken av Rådet, som styr över Namma och Elisar med järnhand. Men autistiska Phie kan inte släppa sin fascination av Boken. Vem är den märkliga Konung Sahuye som viskar till henne genom bokens sidor, genom djup historia – och som lockar henne att ta reda på mer och mer om honom? Och om Phies minnen blir svepta av Rådet, vem är hon då?

Parallellt med Phies historia vecklas en annan sällsam berättelse ut sig: den om flickan som läser hennes bok, och om hennes egendomliga resa utanför murarna för att rädda den bror som en gång var hennes värsta plågoande.

Den förbjudna boken är en annorlunda fantasy med en annorlunda huvudperson: autistiska Phie. Berättelsen är också grundad på kristen apologetik och går att läsa som en upptäcktsresa genom Nya och Gamla testamentets mest kända texter och personer, likaväl som en spännande äventyrsberättelse.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone