Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skuld: Akko 1291
Isbn: 978-91-7789-823-8
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2021
Uppläsare: Björn Bengtsson
Length: 10 timmar 22 minuter

Ljudbok

Skuld: Akko 1291

År 1291 är det kristna korsfararriket dömt till undergång. Kuststaden Akko är det sista starka kristna fästet. Stadens invånare bävar inför hotet om en attack från sultanen i Kairo – ett anfall som bara kan sluta på ett sätt. I det ögonblicket anländer Orm Junger med ett av tempelherreordens skepp.

Orm plågas av fruktansvärda minnen från sitt hemland och har flytt in i riddarorden. Han vet att Akkos öde är beseglat, men han har kommit till staden för att dö och ta sin hemlighet med sig. Tempelriddaren Richard de Adelais anar Orms våndor men han ser också något annat. Något som både oroar och förundrar. Adelskvinnan Isabella avskyr sin make och sitt liv, och för henne blir Orm ett mysterium att lösa – något som hjälper henne att härda ut med sin längtan efter Richard. Snart anfaller sultanen med en förkrossande övermakt men Akkos riddarordnar tänker inte ge sig utan kamp. Medan slutstriden rasar flätas de tre huvudpersonernas öden samman och när belägringen är över har alla tre blivit befriade, var och en på sitt sätt.

Skuld är en spänningsroman baserad på historiska händelser. Niklas Krog bygger upp en trovärdig miljö i en berättelse om skuld och förlåtelse, om hur vi formas av vår omgivning och hur svårt det är att bli fri.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone