Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mytiska väsen - Zombier
Isbn: 978-91-7987-645-6
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Mytiska väsen - Zombier

Mytiska väsen – Zombier berättar kortfattat om zombier ur ett mytiskt och historiskt perspektiv med exempel på berättelser och skrönor från olika delar av världen och olika tider. Med en kortfattad text i samspel med kusliga och suggestiva bilder lockar boken till läsning. Nutida skildringar av zombier från moderna filmer och tv-serier lägger grunden för bildspråket och zombiebeskrivningarna.

Mytiska väsen – Zombier ingår i Nypons faktabokserie Mytiska väsen. Att utöver att se zombier i filmer, tv-serier och dataspel också läsa en bok om zombier med förankring i äldre tider, kan för den unga läsaren ge en bättre förståelse för varifrån myter kommer och varför de sprids vidare. Kunskapen gör eleverna bättre rustade att förstå de berättelser de möter i skolan och i andra sammanhang.

Nypons lättlästa faktaböcker är framtagna för de mest läsovana eleverna med lite text men mycket bilder. Tack vare den lättillgängliga formen, det enkla språket och de intressanta ämnena väcker böckerna läslust hos såväl yngre som äldre läsare.

Gemensamt för böckerna i serien är också att de har en innehållsförteckning och ibland mycket enkla diagram, som i en traditionell faktabok. Färg och form är speciellt framtaget för att locka till vidare läsning. Författaren Bradley Cole har skrivit flera lättlästa böcker för barn.

Mytiska väsen – Häxor är en lättläst, saklig bok med utmärkt bildmaterial, som lär 9-12-åringar om häxornas historia i Europa. Eva Bjärlund, BTJ

Mytiska väsen - Vampyrer är en läsvärd, saklig, lättläst bok - utmärkt för läsovana ungdomar om folktrons blodsugande varelser. Eva Bjärlund, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone