Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En morgontrött fågelskådares år
Isbn: 978-95-2333-490-8
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Memoarer & Biografier Biologi Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Christian Sandström
Length: 5 timmar 22 minuter

Ljudbok

En morgontrött fågelskådares år

Den morgontro¨tta fa°gelska°daren a¨r tillbaka! Ett drygt decennium efter de fo¨rsta beka¨nnelserna a°terkommer han med bera¨ttelser om nya fa°gelmo¨ten under ett ma¨rkligt a°r dominerat av global pandemi. 

Fa°gelska°daren ser ovanliga och vanliga arter, och la°ter sig pa° nytt o¨verraskas av hur ma¨rkliga och komplexa varelser fa°glarna a¨r. Han bera¨ttar om lyckan att se en lappuggla i det tidiga gryningsljuset pa° en a¨ngslycka inne i skogen, om hur han var na¨ra att krocka med en varfa°gel pa° Gotland och om varfo¨r han beho¨ver hja¨lp med att hitta brandkronad kungsfa°gel. Och han avslo¨jar vilken fa°gel som a¨r hans absoluta favorit.

Den morgontro¨tta fa°gelska°daren ka¨mpar vidare med sitt fa°gelberoende. La¨get har inte blivit ba¨ttre: han har nu a¨ven ga°tt ner sig i fototra¨sket, trots tidigare lo¨ften om att aldrig skaffa kamera.

En morgontro¨tt fa°gelska°dares a°r a¨r författaren och fågelskådaren Lars Sunds personliga och kunniga essäer om relationen till fa°glar och naturen under ett a°r pra¨glat av pandemi och klimatkris. Sund la°ter oss uppleva naturens under, men han varnar ocksa° fo¨r att tro att allt fortsa¨tter som fo¨rut. De illavarslande tecknen har blivit fler, och pa° va¨rmen fo¨ljer kallsvetten.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone