Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nazisternas barn
Isbn: 978-91-8050-009-8
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Nazisternas barn

En gång var de privilegierade, med inflytelserika föräldrar som hade makt att ge dem allt de önskade. Det handlar om åtta barn - söner och döttrar till några av Nazitysklands mest framträdande dignitärer: Himmler, Göring, Hess, Frank, Bormann, Höss, Speer och Mengele.

Barnen växte upp i skuggan av andra världskriget och älskade sina föräldrar, som barn gör. Med tiden blev de medvetna om fädernas brott mot mänskligheten. Hur hanterade barnen krigets konsekvenser och den skuld som för evigt kom att förknippas med deras efternamn?

Det är denna fråga som Tania Crasnianski vill besvara i sin tankeväckande bok. Några av barnen valde att förneka sin bakgrund, andra gjorde det inte. Några fördömde sina fäders gärningar, andra fortsatte att se upp till dem. Under efterkrigstiden tvingades de navigera mellan skuld och stigmatisering, faderskärlek och förträngning. Här skildras livsöden som är tungt präglade av svåra moraliska dilemman. Tillsammans bildar berättelserna både fascinerande och skrämmande familjeporträtt.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone