Jump to content
Cover for Hämnd: Kairo 1293
Isbn: 978-91-8050-049-4
Publisher: Historiska media
Category:
Novels
Accessible since: November 2022
Narrator: Björn Bengtsson
Length: 11 hours 50 minutes

Audiobook

Hämnd: Kairo 1293

Orm Junger är en av få som överlever när Egyptens sultan anfaller Akko. Ingen vet att han är vid liv och ingen kräver något av honom. Han lämnar Akkos ruiner som en fri man och vänder stegen mot Jerusalem. Men på sin vandring genom det heliga landet stoppas Orm snart av saracener som tvingar honom att välja. Vill han överge sin kristna tro och strida med dem – eller vill han dö?

Också Isabella överlever Akkos fall men är tillfångatagen. En del av henne vill lämna jordelivet och återförenas med sin älskade. En annan del av henne vill fortsätta leva, till vilket pris som helst.

Mamluken Ahmad ad-Din Kujuk föddes på slätterna norr om Svarta havet. Han fördes till Kairo som slavpojke och ingår numera i sultanens skara av tappra krigare. Även Kujuk brottas med sitt förflutna och tankarna på hämnd som hotar att förgöra hans sinne.

Deras öden flätas samman och de ritar om varandras framtid, både en och två gånger. Niklas Krogs spännande uppföljare till Skuld är en berättelse om skam, vrede och hämnd. Men också om kärlek och att hitta en ny mening med livet.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone