Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bakom glaset : berättelser om alkohol och relationer
Isbn: 978-87-2840-544-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Medicin & hälsa Hus & hem
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Peter Melin
Length: 7 timmar 22 minuter

Ljudbok

Bakom glaset : berättelser om alkohol och relationer

Varför är det så skamligt att inte kunna hantera alkohol eller att vara anhörig till någon som missbrukar? Enligt Folkhälsomyndigheten lever cirka 300.000 personer i Sverige med ett alkoholberoende. Utöver det finns ett mörkertal samt personer som lever med riskbruk eller missbruk. Det har gjorts flera beräkningar på hur mycket alkoholen kostar samhället, men de sociala konsekvenserna av alkoholberoende går inte att mäta i siffror men är inte desto mindre verkliga.

I 'Bakom glaset - berättelser om alkohol och relationer' har Anna Barve och Petra Koppla Dahlberg intervjuat ett flertal individer om deras relation till alkohol. Resultatet är ett drabbande reportage som författarna hoppas ska kunna ingiva hopp, stöd och kunskap om hur det kan vara att leva nära eller i ett alkoholmissbruk.



Petra Koppla Dahlberg har en bakgrund som filmskapare, och har bland annat studerat filmregi vid Stockholms konstnärliga högskola och journalistik vid Tollare folkhögskola. Anna Barve har i sin tidigare profession som journalist ägnat sig åt relationella ämnen, vilket inspirerade henne till att utbilda sig till KBT-terapeut och driver idag en egen mottagning. Deras bok "Bakom glaset" gavs ursprungligen ut 2010, men omarbetades och utvecklades för att bli utgiven som ljudbok 2023.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone