Jump to content
Cover for Lewismannen
Isbn: 978-91-8063-743-5
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2023
Narrator: Mats Eklund
Length: 11 hours 52 minutes

Audiobook

Lewismannen

Andra boken i den hyllade Lewis-trilogin

Vald till en av de 100 bästa deckarna någonsin av Lotta Olsson i DN
Vinnare av Prix Polar International på Deckarfestivalen i Cognac
Vinnare av The Barry Award

»Lewismannen stannar kvar i minnet och är faktiskt ännu bättre än Svarthuset.« Lotta Olsson , DN

»Peter May är den sortens författare jag följer till världens ände.« New York Times


I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträffas liket efter en ung man. Av den patologiska undersökningen framgår att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att offret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön.
Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen – eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.
Tormod är också far till Marsaili Macdonald, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa den kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förflutna…
I översättning av Charlotte Hjukström.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone