Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vertikalfiske
Isbn: 978-91-9874-871-0
Förlag: Fiskeguiden Förlag
Kategori:
Idrott & friluftsaktiviteter Fiske, jakt & skytte
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare: Jens Johansson
Length: 33 minuter

Ljudbok

Vertikalfiske

Denna ljudbok är del 12 (av 15) i serien Natur-fiske.

I min (tryckta) ”Spännande metoder för gädda, gös och abborre” var den stora nyheten det utförliga kapitlet om vertikalfiske, en metod som slog ner som en bomb i sportfiske-Sverige 2007. Många som trollingfiskade och spinnfiskade bytte metod och det blev en vertikalboom/gösboom som förändrade fisket rejält. Jag var med från början och i denna bok beskrivs de olika varianter av det vertikala fisket som uppstod i kölvattnet på introduktionen i Sverige.

Jag kallar den första metoden ”traditionell” och jag beskriver mina fiskedagar med den som förde in metoden, Jörgen Larsson och två fiskeguider i Nederländerna.

Fireball är metod nummer två, vertikalfiske med naturligt bete.

Den metod jag lanserade i ”Spännande…” och som jag fortfarande använder, drivfiske, beskrivs noggrant och även hur man med enklare utrustning kan fiska vertikalt, ”allemansvertikal”.

Den metod som på sätt och vis slog ut den traditionella metoden och blev väldigt populär, är också med förstås. Det är pelagiskt vertikalfiske, som riktar in sig på de större rovfiskarna, mest gös. Många storfiskar har lockats till hugg med denna spektakulära metod där ekolodet är i centrum.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone