Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skilaki : byrackan som blev filmstjärna
Isbn: 978-91-8898-138-7
Förlag: Stellar förlag
Kategori:
Humor Feelgood
Tillgänglig sedan: september 2023
Uppläsare: Björn Kjellman
Length: 10 timmar 59 minuter

Ljudbok

Skilaki : byrackan som blev filmstjärna

När Skilaki som valp blev kastad i havet från en flyktingbåt flöt han tillsammans med sin bror Skye i land på södra Kreta. Skye, med de vackra isblå ögonen, blev snabbt tillfångatagen och bortförd till det stora landet i väster.

Skilaki blev kvar, och var snart en av de klokaste byrackorna på ön.

Tillsammans med Stella, Delfi och den förrymda semesterfiraren och renrasiga pudelfröken Kajsa von Knorring bestämmer sig Skilaki för att hitta sin lillebror. Med mycket list och fara för sitt eget liv tar han sig från det behagliga bylivet på Kreta hela vägen till skumraskkvarteren i Hollywood och miljonvillorna i Beverly Hills.

Vägen kantas av farliga tvåbeningar, Oscars-galor och hund­kriminalitet. Kommer Skilaki någonsin hitta Skye?

Skilaki - byrackan som blev filmstjärna är en underfundig och klipsk feeldog med en djup och drabbande underton. Det är en bok för dig med sinne för humor och ett hjärta som klappar för hundar. 

 

2017 deltog Elisabeth Sjöberg Strand i en författarkurs för Dag Öhrlund i den lilla byn Pefki på Kreta. I alla skrivövningar som Dag gav, svarade Elisabeth med att inkludera en charmig byracka som hette Skilaki, i stället för att berätta historier om människor, som de andra deltagarna.

"Vet du vad, det här är för bra för att släppa. Vi måste skriva en bok om Skilaki, jag vill veta vad som händer med honom och Skye", sa Dag.

Resten är, som det brukar heta, historia.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone