Jump to content
Cover for Dramat i Knutby, och fyra andra brottsfall
Isbn: 978-87-2633-006-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Society & Culture
Accessible since: October 2023
Narrator:
Håkan Mohede
Hans Bergqvist
Sebastian Karlsson
Amelie Norrby
Mitcho Batalov
Length: 5 hours 20 minutes

Audiobook

Dramat i Knutby, och fyra andra brottsfall

"Dramat i Knutby, och fyra andra brottsfall" är en samling som kastar ljus på några av de mest bisarra och omskakande brottsfallen i Sveriges historia. Samlingen består av fem olika brottsfall, tidigare publicerade som enskilda titlar, och erbjuder en unik inblick i de utredningar som följde på dessa brott.

Knutbys pingstförsamling blev skådeplats för hisnande händelser som slutligen ledde till att församlingens pastor dömdes till livstids fängelse för mordet på sin andra hustru. En välorganiserad kriminell grupp lyckas med en stulen helikopter råna en värdedepå i Västberga. Hur gick det till och vad hände med mångmiljonbytet? När polisen gör ett tillslag mot en lägenhet i Bergsjön hade de aldrig kunnat ana att de skulle hitta hundratals skelettdelar. Den så kallade Skelettkvinnan häktas misstänkt för mord men vad som ska komma att uppdagas visar sig vara än mer skrämmande. Följ polisens arbete i några av Sveriges mest kända brottsfall.

Samlingen består av: "Dramat i Knutby – en osannolik sannsaga", "Grym tortyr i Hallands tjyvhult", "Skeletten i Helenas lägenhet", "Helikopterrånet" och "Spektakulärt mångmiljonrån på Landvetter flygplats".

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone