Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tidernas värsta seriemördare
Isbn: 978-87-2711-991-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2023
Uppläsare:
Håkan Mohede
Kim Rhedin Hüttner
Length: 5 timmar 35 minuter

Ljudbok

Tidernas värsta seriemördare

'Tidernas värsta seriemördare' är en samling om både stora, ökända och mindre välkända seriemördare som både fängslat och förfärat omvärlden. Samlingen består av kortare artiklar och reportage, tidigare publicerade som enskilda titlar, och ger inblick i några av tidernas värsta seriemördare och deras fasansfulla dåd.

Möt kannibalen Jeffrey Dahmer från Milwaukee som var både mördare och sexualförbrytare. Han dödade sitt första offer redan när han var 18 år gammal och kom sedan att ta livet av 17 män innan han greps 1992. Dahmer är känd som en av vår tids absolut värsta seriemördare. Hur lyckades han komma undan med alla dessa brutala mord och vad skulle senare komma att leda fram till hans gripande?
Året är 1977 när Teodore "Ted" Bundy rymmer från fängelset Glennwood Springs i Colorado och flyr till Tallahasse Florida. Den staden kom att bli platsen för de beryktade morden som har lett till att Bundy gick till historien som en av USA:s mest fruktade seriemördare. Efter mer än ett decennium av förnekelse erkänner han till slut över 30 mord, men det faktiska antalet är än idag okänt. Vem var denna brutalitet till människa? Och varför tog det så lång tid för honom att erkänna sina brott?

Samlingen "Tidernas värsta seriemördare" innehåller 19 titlar om olika seriemördare. Allt från berättelserna om Jeffrey Dahmer och Ted Bundy till den mordlystne läkaren Harold Shipman och manshataren Aileen Wuornos.

Ursprungligen publicerad av Orage.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone