Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skolskav
Isbn: 978-91-8989-434-1
Förlag: Bookea
Kategori:
Pedagogik
Tillgänglig sedan: mars 2024

E-bok

Skolskav

Skolskav ger en unik inblick i författarens yrkesresa under utvecklingen av ”En skola för alla,” regeringens skolreform som utformades under 1940-talet och som pågår fortfarande.

För alla som är intresserade av den svenska skolans utveckling är Skolskav ett måste. Den ger en omfattande bild av den svenska skolvärlden, från författarens egen skolgång till ledande befattningar inom större organisationer.

Berättelsen spänner över varje årtionde från 1960-talet. Den speglar 1970-talet då förändringar i kunskapssynen blev en het debatt, krävande att lärare utvecklade individualiserad undervisning. Hur skulle skolan kunna leva upp till läroplanens intentioner? Varför blev det så svårt?

Under två decennier kring millennieskiftet genomgick hela den offentliga sektorn en kraftig decentralisering.

Läsaren får följa författaren som skolledare, utvecklingschef och organisationskonsult. När de övergripande skolläroplanerna inte fick önskat resultat, ingrep regeringen och riksdagen genom att flytta huvudmannaansvaret från stat till kommun, implementera mål- och resultatstyrning av skolsystemet och senare kräva systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetensen att styra och organisera på den mottagande nivån var helt enkelt otillräcklig.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone