Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tidens vän
Isbn: 978-87-2859-492-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Medicin & hälsa Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: mars 2024

E-bok

Tidens vän

”Det lider mot den 14 juni 1989 – dagen jag alltid firar med att tända ett ljus var jag än befinner mig, vad jag än gör – skriver, filmar, spelar teater eller kanske bara piano. Stunden jag ser framemot hela året, trots att det som gjorde den så betydande ligger så långt tillbaka i tiden. En glädjestund i mitt förbryllande liv som ibland verkar vara så långt och ibland så kort.”

”Tidens vän” är den tredje och sista delen i Signe Hassos trilogi om sitt liv. Här redogör Hasso för sitt händelserika liv på ett gripande men ofta osentimentalt vis. Hon berättar om saknaden efter Los Angeles och USA, hennes andra hemland, när hon befinner sig i Sverige och vice versa.

Här får anekdoter från det mest glittrande Hollywood trängas med barndomsminnen och de svenska rötterna. Hon beskriver hur sorg, sjukdom och ängslighet drabbar henne i privatlivet under höjden av sin karriär.

Signe Hasso (1915–2002) var en svensk-amerikansk skådespelerska, kompositör och författare. Redan vid tolv års ålder debuterade hon på Dramaten i Stockholm, där hon senare blev antagen till Dramatens elevskola som en av de yngsta någonsin. Hasso hade en långlivad karriär inom den amerikanska film- och teaterscenen, och författade en rad böcker inom sin livstid.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone