Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Inte än
Isbn: 978-87-2859-494-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: mars 2024

E-bok

Inte än

”Jag vill inte minnas, vill inte. Jag var nästan uppe och såg ljuset från porten som ledde till gatan. Man ska slå vakt om sina minnen … SLÅ VAKT OM SINA MINNEN … Mannens röst ljöd allt högre. Jag nådde fram till porten, öppnade den …”

Signe Hasso går igenom sina gamla saker i ett bortglömt förråd. Förrådet har förblivit oöppnat i nästan 40 år, vad är det egentligen som ligger och skräpar därinne? Det är mörkt och kvavt, tankarna snurrar liksom rummet. Tankarna tystnar och hon flyr förrådets klor. Hon vaknar och andas ut. Det var bara en dröm, men minnena var sanna ...

Under 1930-talet var Signe Hasso en av de starkast lysande unga stjärnorna på Dramaten i Stockholm. Hon fick sedan en lång karriär i USA, både i Hollywood och på Broadway, och delar här med sig av sitt fascinerande liv mellan två kontinenter. I denna bok gör hon anekdotiska nedslag från sin barndom, familjeliv och karriär.

"Inte än" är den första delen i Hassos självbiografiska trilogi, där hon återberättar centrala händelser ur sitt fascinerande liv.

Signe Hasso (1915–2002) var en svensk-amerikansk skådespelerska, kompositör och författare. Redan vid tolv års ålder debuterade hon på Dramaten i Stockholm, där hon senare blev antagen till Dramatens elevskola som en av de yngsta någonsin. Hasso hade en långlivad karriär inom den amerikanska film- och teaterscenen, och författade en rad böcker inom sin livstid.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone