Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Denna ELIB-sida upphör! Från och med 1 oktober ersätts denna sida med sidan http://biblio.app ... Gamla lån som lånats före 1/10 kommer finnas tillgängligt i 30 dagar till.
Omslagsbild för Samernas historia
Isbn: 978-91-8077-698-1
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 9-12 år Historia Lättläst
Tillgänglig sedan: juli 2024
Uppläsare: Sari Eliasson
Length: 23 minuter

Ljudbok

Samernas historia

Samernas historia berättar om hur samernas förfäder vandrade in i Sverige efter istiden och hur samerna lever i dag. Du får veta mer om kulturen och språket, om renskötsel och om de orättvisor som samerna har utsatts för. Du får också träffa Matti som är 12 år och bor i en sameby.

Boken ger en viktig kunskap om Sveriges urfolk. Den lyfter också aktuella ämnen som exploatering av Sapmi, hot mot renskötseln och rasism.

Samernas historia ingår i Nypons lättlästa faktaserie Aha, nu fattar jag!. Språket är bearbetat och därför enkelt att både läsa och förstå. Svåra ord förklaras i marginalen.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänka läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Samernas historia ligger på nivå 3 av 6.  


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone