Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jättarnas Bok - The Book of Giants
Isbn: 978-91-8985-715-5
Förlag: Media 24 / Digibook
Kategori:
Religion Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: augusti 2024
Uppläsare: Forntida Astronauter
Length: 14 minuter

Ljudbok

Jättarnas Bok - The Book of Giants

I Bibeln kan vi mycket kort läsa berättelsen om Nephilim och den antediluvianska (före syndafloden) världen, som kort nämns i Första Mosebok 6:1-4. I all hast och i förbifarten nämns alltså denna ras jättar som levde före syndafloden. Bibeln ger oss inte många svar på vilka dessa entiteter var.

Men det finns andra skrifter som aldrig letade sig in i Bibeln som ger oss en betydligt klarare bild av hur världen såg ut före syndafloden.

"The Book of Giants" har sitt ursprung i den judiska apokalyptiska litteraturen och är en del av de så kallade apokryfiska texterna. 

Denna boks ursprung hittas i Dödahavsrullarna (The Dead Sea Scrolls) som består av en samling antika judiska manuskript som hittades mellan 1947 och 1956. Dessa fragment dateras till omkring det andra århundradet f.Kr. till det första århundradet e.Kr.

Förutom i de judiska ovan nämnda texterna har "The Book of Giants" även överlevt i fragmentarisk form genom manikeiska texter. Manikeismen var en religiös rörelse grundad av profeten Mani i det tredje århundradet e.Kr., och manikeiska versioner av texten finns på flera olika språk.

Jag har i denna uppläsning översatt och gjort språket förenklat och förståeligt så att du ska förstå vad denna bok faktiskt vittnar om. 

Jag kommer att läsa upp en version som enbart består av min sammanställning av alla 12 kapitel där jag gjort dem begripliga på modern svenska.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone